Українці в Мінську створили сервіс з підбору нянь

Фото

Українська сім'я в Білорусі запустила власний бізнес - сервіс із підбору нянь "Як мама".

По суті, саме подружжя зіштовхнулося з нестачею фахівців у цій сфері, що й стало поштовхом  до відкриття власної справи, пише білоруське видання "Наша ніва".

Творці сервісу Костянтин і Анна Шамко ростять двох дітей - Льва і Олесю. Він - білорус, вона - українка. Познайомилися молоді люди в Польщі, а 8 років тому Анна переїхала до Білорусі. Сьогодні вона прекрасно розмовляє по-білоруськи.

"Мені дуже подобається білоруська мова, я намагаюся завжди розмовляти по-білоруськи з друзями і з білоруськомовними клієнтами, яких останнім часом стає все більше", - зазначила українка.

За її словами, оскільки попит на білоруськомовних нянь зріс, знання білоруської мови при пошуку фахівців вона вважає одним з основних вимог. Тому сьогодні 90% команди "Як мама" можуть працювати не тільки в російськомовних, а й в білоруськомовних сім'ях.

Крім того, нянечки працюють з дітьми з обмеженими можливостями: сервіс пропонує послуги психолога і професійного тьютора, який супроводжує малюків з аутизмом.

Зазначається, що поки що бізнес не приносить молодим підприємцям значних доходів, тому паралельно вони працюють на колишніх місцях: Анна займається перекладами, а Костянтин - програмуванням. Втім, молоді люди вірять, що це тільки початок: у практиці вже траплялися моменти, коли нянечок на всіх бажаючих не вистачало, тому штат фахівців найближчим часом буде розширюватися.

Фото із архіву сім'ї Шамко