Удар по типографії: російські ракети у Харкові знищили близько 20 000 книг

Фото

За попередніми підрахунками через російський ракетний обстріл у зруйнованому поліграфічному комплексі «Фактор-Друк» знищено близько 20 тисяч книг для дітей і дорослих, зокрема шкільних підручників.

Про це, як інформує пресслужба ОПУ, у Харкові під час відвідин зруйнованого поліграфічного комплексу розповів Президентові України Володимиру Зеленському засновник і президент групи компаній «Фактор» Сергій Політучий, передає Укрінформ.

«Лише за попередніми підрахунками, знищено близько 20 тисяч книг для дітей і дорослих, зокрема шкільних підручників. Це було виробництво повного циклу, де друкували книжки майже всі українські видавництва», - йдеться у повідомленні.

Політучий зазначив, що Харків є основним виробником поліграфічної продукції в нашій країні, але зараз виник великий дефіцит потужностей. Видавництва не можуть вчасно надрукувати книги, зокрема навчальну літературу. Лише в одній цій типографії щороку друкували близько третини від усієї кількості книжок в Україні. Зокрема, приблизно 40% становили шкільні підручники.

На місці зруйнованого поліграфічного комплексу «Фактор-Друк» главі держави доповіли, що напередодні вранці російські окупанти завдали дев’ять ракетних ударів по Холодногірському та Основ’янському районах Харкова. Унаслідок обстрілу на території типографії загорівся палітурний цех. Під час ракетної атаки на підприємстві було понад 50 працівників. Семеро загинули, 21 людина поранена.

Зеленський висловив співчуття рідним і близьким тих, хто загинув унаслідок цього ракетного удару з боку країни-агресорки РФ. Він також пообіцяв, що держава знайде гроші для того, щоб відновити потужності виробництва.

Читайте також: У Харкові встановили особи всіх жертв удару по типографії - ідентифікували за ДНК

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент Володимир Зеленський у Харкові провів нараду щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону.

Фото: ОП