До Дня Києва відбудеться міжнародна прем’єра вистави «Ми, Європа, Бенкет народів»

У Києві до Дня міста, 25 та 26 травня, пройде прем’єрний показ вистави «Ми, Європа, Бенкет народів», у Парижі премʼєра відбудеться 6 червня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень.

В основу вистави лягло однойменне есе французького письменника, драматурга, лауреата Європейської книжкової та Гонкурівської премій Лорана Годе.

Есе адаптували для театральної постановки у співпраці з відомим французьким режисером Роланом Озе. Переклад українською здійснив лауреат премії імені Максима Рильського Іван Рябчій.

Прем’єри відбудуться в Києві та Парижі, а також плануються покази у Страсбурзі та інших французьких містах.

Проєкт створений компанією Roland Auzet у колаборації з Київським міським центром народної творчості та культурологічних досліджень, народним студентським театром «Вавилон» Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, компаніями ACTOPUS та «Кампус Кондорсе», за підтримки мерії Парижа та посольства України у Французькій Республіці.

Читайте також: Театр Франка буде продавати квитки через систему, як на Укрзалізниці

Прем’єра в Києві пройде 25 та 26 травня о 18:00 у Центрі художньої та технічної творчості «Печерськ» за адресою: вул. Князів Острозьких, 3. Вхід вільний.

Як повідомляв Укрінформ, Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра готує прем’єру вистави «Легенди Києва» до Дня міста, який відзначатиметься 25 травня.