Росія має відповісти за знищення культурної спадщини України - Карандєєв

Росія має нести відповідальність не лише за агресію проти України, а й за знищення культурної спадщини держави.

Як повідомляє пресслужба МКІП, на цьому наголосив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, передає Укрінформ.

"У сьомому пункті Формули миру про «Відновлення справедливості» зазначено, що РФ має нести відповідальність за всі скоєні міжнародно правові злочини. Йдеться не лише про терористичні акти проти нашої держави та мирного населення, але й про знищення культурної спадщини України. З початку повномасштабного вторгнення від російських ракет вже було знищено або пошкоджено понад 1000 памʼяток", - сказав Карандєєв.

Як зазначають у МКІП, кожен день список злочинів, скоєних Росією, стає більшим.

Одним з головних завдань зараз є обʼєднання світової спільноти з метою примусити Росію до миру, підкреслили в міністерстві.

Читайте також: Росіяни знищили й пошкодили в Україні 1987 об’єктів культурної інфраструктури

"Тільки разом ми зможемо створити механізм, який закінчить цю війну та зробить неможливими військові напади у майбутньому", - наголосили у МКІП.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру для України відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. Українську формулу миру вже підтримали понад 80 держав світу. Серед них країни ЄС, а також багато країн інших регіонів світу.