Хор імені Верьовки готовий провести концертний тур у США

Фото

Національний заслужений академічний народний хор України ім. Г. Верьовки готовий провести концертний тур у США.

Про це розповів керівник хору Ігор Курилів на пресконференції в Укрінформі, коментуючи виступ колективу у Кеннеді-центрі Вашингтону у рамках міжнародного благодійного туру «Ми українці».

«Це був одноразовий концерт у прекрасному залі Кеннеді Центру. Зал був переповнений, атмосфера на концерті була приголомшлива, люди слухали наші пісні буквально стоячи. Після закінчення чергового номера зал вставав і аплодував нашим артистам. Нам говорили, що шкода, що до нас не приїжджають такі великі колективи. Хор Верьовки готовий провести концертний тур Америкою, щоб американці познайомилися з автентичним українським музичним матеріалом», - сказав він.

Своєю чергою організатор міжнародного туру хору Верьовки Юлія Гершун додала, що виступ хору ім. Верьовки у Вашингтоні був подякою американському народові за підтримку України у вирішальний час.

Також проєкт є благодійним, його завдання - залучити допомогу на відновлення соціальної інфраструктури для дітей-сиріт, реабілітацію військових та систем розмінування в деокупованих регіонах.

За словами Гершун, у відповідь до України з гастролями приїде американський військовий оркестр.

«До України приїде американський військовий оркестр. Ми раді їх зустріти. Я сподіваюся, на День незалежності Америки ми побачимо американський колектив у нас. Така співпраця робить культурний міст між Америкою і Україною», - зазначила вона.

Читайте також: Хор Верьовки виступив для мешканців Бородянки

Як повідомляв Укрінформ у рамках міжнародного благодійного туру «Ми українці» 28 березня у Кеннеді-центрі м. Вашингтон пройшов концерт хору ім. Г. Верьовки за участі зірок Євробачення та культурних діячів Голлівуду.