Оцінювання проєктів грантового сезону: Український культурний фонд звернеться до НАЗК

Український культурний фонд звернеться до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо потенційного конфлікту інтересів між окремими членами наглядової ради та дирекцією Фонду у питанні оцінювання проєктів поточного грантового сезону.

Про це повідомляє пресслужба УКФ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Упродовж семи років Український культурний фонд послідовно укріплює систему прозорості та відкритості, що є засадничими цінностями в роботі інституції. З огляду на це, УКФ ініціює звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції зважаючи на ризик існування потенційного конфлікту інтересів між окремими членами наглядової ради та дирекцією Фонду у питанні оцінювання проєктів поточного грантового сезону», - йдеться у повідомленні.

В УКФ зазначають, що на час розгляду звернення в НАЗК конкурсний відбір проєктних заявок за програмами «Культурна спадщина», «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Культура. Регіони» призупинений.

«Члени наглядової ради та дирекція, високо цінуючи довіру культурно-мистецької спільноти до інституції, свідомі того, що конкурсний відбір повинен бути об'єктивним та неупередженим, аби не поставити під сумнів давно задекларовані Фондом принципи відкритості та прозорості в роботі. Прошу митців та діячів культури з розумінням поставитися до вимушеної паузи в конкурсному відборі за двома програмами. Це своєрідна плата за прозорість в роботі. Очікуємо від НАЗК роз'яснення наших подальших кроків, аби мати змогу рухатися далі», - наголосила голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда.

Читайте також: Карандєєв розраховує на прозору й ефективну роботу Українського культурного фонду

Команда УКФ висловлює подяку заявникам за розуміння ситуації й перепрошує за затримку в публікації реєстрів.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики України затвердило новий склад наглядової ради Українського культурного фонду. Новою очільницею наглядової ради УКФ стала Наталія Кривда.