СБУ оголосила підозру Таїсії Повалій, яка отримала російське громадянство і підтримує Кремль

Служба безпеки України зібрала доказову базу на співачку та колишню народну депутатку Таїсію Повалій, яка виправдовує агресивну війну РФ проти України і повідомила їй про підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії Повалій виїхала до країни-агресора, де отримала російське громадянство та публічно підтримала Кремль.

Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла президента РФ Володимира Путіна та закликала до захоплення всієї території України.

Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

Крім того у вересні 2023 року Повалій на запрошення ватажка терористів «ЛНР» Дениса Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську.

Тоді прямо зі сцени вона висловилась на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню участь у війні проти України.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь РФ.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру російській співачці Чичеріній

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Таїсії Повалій про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України6 ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни); ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України).

Оскільки зловмисниця перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд призначив розгляд справи колишнього народного депутата Андрія Деркача, якому інкримінують державну зраду.