Відбулася прем’єра другого сезону історичного проєкту «Українські палаци. Золота доба»

Відбулася прем’єра другого сезону історичного проєкту “Українські палаци. Золота доба” про життя і діяльність власників українських палаців, частково зруйнованих у ХХ столітті.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє у Телеграмі.

“Українські палаци. Золота доба” – документальний цикл, створений за підтримки USAID. У межах проєкту автори разом з істориками, архітекторами з 3D реконструкцій і спеціалістами VFX відтворюють початковий вигляд маєтків та розкривають їхню історію, яку намагалися стерти за часів СРСР. Командою проєкту були знайдені унікальні артефакти, що свого часу належали власникам палаців”, - ідеться у повідомленні.

У новому сезоні розкажуть про маєток давнього козацького роду Кочубеїв у Диканьці у Полтавській області, колишню резиденцію останнього представника князівського роду Вишневецьких у Тернопільській області, а також борця за скасування кріпацтва Григорія Ґалаґана та його палац в Сокиринцях у Чернігівській області.

Один із випусків присвячений палацу відомого козацького роду Миклашевських у селі Біленьке Запорізької області.

Читайте також: Шлях від Софії до Лаври готується стати одним із «Культурних маршрутів» Ради Європи - Карандєєв

Зазначається, що щонеділі об 11:30 в ефірі каналу 2+2 виходитимуть два випуски програми.

Крім цього, проєкт буде доступний на Ютуб-каналі “Реальна історія” за кілька днів після телевізійної премʼєри.

Як повідомлялось, наприкінці квітня 2022 року за підтримки МКІП стартував новий унікальний історичний проєкт авторства Акіма Галімова "Українські палаци. Золота доба".