Харківський оркестр гастролює Туреччиною - збирає кошти на допомогу ЗСУ

Фото

Харківський кросовер-оркестр PRIME ORCHESTRA гастролює містами Туреччини з програмою ROCK SYMPHO SHOW 2023 та благодійним проєктом допомоги Збройним силам України та постраждалим від війни українцям. 

Про це повідомляє Укрінформ.

“Це наше бачення світових хітів рок-музики у симфонічній інтерпретації. Ми самі робили аранжування. Думаю, що людям буде цікаво чути таку незвичну версію у нашому виконанні. В Анкарі ми вперше, у травні виступали в Ізмірі”, - розповів агентству режисер та копродюсер PRIME ORCHESTRA Юрій Рибалко.

У програмі Rock Sympho Show 2023 ексклюзивні кавер-версії відомих світових рок-хітів The Prodigy, Nirvana, Deep Purple, Kiss, Queen, The Beatles, Metallica, Depeche Mode, Imagine Dragons, Coldplay та інші.

“На сцені під час шоу 33 музиканти та вокалісти, ще сім осіб - це наша технічна команда. Ще маємо одну команду, яка чекає на нас в Польщі. Ще є ті, хто за кадром і займається адміністративною роботою. Загалом більше 80 людей працюють над цим проєктом”, - розповів режисер про команду проєкту.

Харківський оркестр гастролює Туреччиною - збирає кошти на допомогу ЗСУ / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

Головною метою гастрольних турів у оркестрі називають підтримку України, донесення до аудиторії інформації про події в Україні, збір коштів на благодійні проєкти для цивільного населення та ЗСУ.

“На цей момент найважливішим для нас є збір допомоги. Поки в Україні війна, поки є люди, які страждають через цю війни, то ми як музиканти, можемо грати концерти та збирати допомогу… Нам вже вдалося купити та відправити в Україні генератори, карети швидкої допомоги, спеціальні автомобілі для перевезення поранених, обладнання для медичного центру “Незламні” для реабілітації поранених”, - розповів Рибалко.

Зала в Анкарі була майже вся заповнена, аудиторія схвально та дуже тепло сприймала виступи музикантів, аплодували стоячи, щораз сильніше, активно підспівували.

“Вражаюче, потужно, яскраво… Найголовніше, що це наші українські музиканти сюди приїхали, - знайшли змогу дістатися та виступити. Турецький глядач в захваті. Дуже важливо, що цей наш оркестр з Харкова, який з початку повномасштабної війни постійно обстрілюють. Настільки сильні і сталеві люди представляють Україну в Анкарі сьогодні”, - розповіла про свої враження дружина Надзвичайного та Повноважного Посла України в Туреччині Катерина Боднар.

Читайте також: Стартував мистецький проєкт «Люди для майбутнього» на підтримку дітей загиблих та полонених бійців

Після гастролей Туреччиною оркестр поїде в Болгарію, де завершить великий гастрольний тур, який стартував у вересні, та вже за 2,5 місяця кількість концертів досягла пів сотні.

Глядачі після концерту зазначили, що раді були не лише насолодитися чудовою музикою у високо професійному виконанні, а й допомогти Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у червні цього року гурт “Океан Ельзи” виступив у Стамбулі із концертом на підтримку України, кошти від продажу квитків пішли на допомогу дітям, постраждалим від війни, медичним установам та захисникам України.