З керівниками Маріуполя і міських музеїв не вдалося домовитися про евакуацію експонатів

Із керівництвом Маріуполя та місцевих музеїв на початку повномасштабного вторгнення російських військ проводили розмови щодо евакуації експонатів, але вони відмовилися.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі інформаційного марафону низки телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«Деякі розмови щодо Маріуполя у нас були напередодні з керівниками міста і цих музеїв. На жаль, нам не вдалося переконати їх щодо евакуації. Але тут так само має діяти процедура щодо подання до судів, тому що те, що ми бачили, що відбувалося в музеї, - у мене питання до директорки муніципального музею, як вона так хоробро віддавала цінності для вивезення з Маріуполя», - сказав він.

Читайте також: Загарбники вивезли з музеїв Маріуполя понад дві тисячі експонатів

Ткаченко розповів, що є відповідний протокол, згідно з яким зараз діють музейники для убезпечення експонатів з різних музеїв.

«Там, де це було можливо зробити, така робота проведена. Я не буду ділитися: де, куди, але ми це зробили», - зазначив міністр, додавши, що там, де російські загарбники прийшли в перші дні вторгнення, це зробити практичного неможливо.

Як повідомлялося, раніше радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що російські загарбники вивезли всі цінні експонати з Музею краєзнавства та Художнього музею в місті. За його словами, цінності Маріупольського краєзнавчого музею ворогу передала його директорка.