Українську націю зберегла культура – ролик від МКІП

Відео

Міністерство культури та інформаційної політики випустило відеоролик на підтримку української культури.

Як повідомляє Укрінформ, відео оприлюднено на сторінці МКІП у Фейсбуці.

«Наша культура століттями знаходиться під прицілом росії. Але ми зберегли її і продовжуємо її творити. Наша культура і була, і є, і буде. А отже, будемо і ми», - підкреслюється в закадровому тексті.

Зазначається, що українську націю зберегла культура. Навіть у найтемніші моменти нашої історії Україна існувала у кобзарських співах, у віршах Шевченка, у філософії Сковороди, у мазепинському бароко та в легендах, що тягнуться ще від давніх київських часів.

Читайте також: 46 країн ЮНЕСКО бойкотуватимуть сесію Комітету всесвітньої спадщини через рф

І наголошується, що навіть у найважчі часи ми співаємо українські пісні, танцюємо українські танці, пишемо вірші і граємо музику, малюємо картини і мурали. Ми захищаємо нашу культурну спадщину, бо наші митці – це гордість народу, і його серце, що пульсує, і його ніжна душа.

Читайте також: МКІП зібрало приклади «денацифікації» по-російськи

Як повідомлялося, президент рф Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Окупанти розстріляли пам’ятник Тарасу Шевченку в Бородянці

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.