СБУ вибачилася перед українським актором Томусяком, якого помилково внесла до «чорного списку»

СБУ ініціювала виключення актора Валентина Томусяка з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Відповідне подання було направлене до Міністерства культури та інформаційної політики.

Про це йдеться у коментарі пресслужби СБУ, передає Укрінформ.

"Валентина Томусяка було внесено помилково, додаткова і детальна перевірка усіх поданих пропозицій буде здійснена окремо. СБУ приносить вибачення Валентину Томусяку", – йдеться у повідомленні.

Служба безпеки раніше рекомендувала міністерству вжити відповідних заходів щодо осіб, які брали участь у зйомці російського пропагандистського фільму.

Читайте також: «Інтер» перевірять через фільми за участю акторів з «чорного списку»

Оскільки прізвище Томусяка значилось серед учасників знімальної групи, він був включений до відповідного переліку. Однак детальне вивчення складу групи свідчить, що він не брав участі у зйомках.

Читайте також: МКІП пояснило, чому російського репера Басту не повернули до «чорного списку»

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до СБУ з проханням перевірити, як Томусяк потрапив до списку. До цього, 1 листопада, МКІП за поданням СБУ додало 32 акторів та інших учасників зйомок російського пропагандистського фільму "Солнцепек" до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України. У переліку значився також Томусяк.

Фото: facebook