Проєкт «Українська пісня» презентує найяскравіші хіти за 30 років Незалежності

Національний проєкт «Ukrainian Song Project/Українська пісня» збере 14 серпня на «Арені Львів» найвідоміших артистів вітчизняної сцени, а також відкриє нові імена, які виступлять разом із зірками.

Про це Укрінформу повідомили організатори.

«Львів уже вп’яте перетвориться на столицю українського шоу-бізнесу – і цьогоріч на всю країну з міста Лева прозвучать найяскравіші україномовні хіти за 30 років нашої Незалежності», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, хедлайнерами «Української пісні-2021» стануть гурти «ВВ», «Скай» і «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ», співачки Ірина Білик, Jamala та Анна Трінчер, співаки Melovin, Сергій Бабкін і Віктор Павлік, а також відкриття 2021 року - Wellboy.

Читайте також: До 30-річчя Незалежності на великих екранах покажуть найкраще українське кіно

Виступлять також десятеро фіналістів проєкту: Анця, JULINOZA, Semyokhina, ЛЕV, Bora, «GG Гуляй Город» (feat. Morphom), Sowa, «Cry неба», Маргарита Самойлова і Marlen. На «Арені Львів» буде оголошено ім’я переможця «Української пісні-2021», нагородою для якого стане продюсування та запис пісні на Foxxstudios, а також промо та менеджмент від «Української пісні» протягом року.

«Гасло цьогорічного проекту - «Українська пісня» - історія народжує майбутнє!». 14 серпня на «Арені Львів» прозвучать пісні, які не просто стали хітами, а на яких зростали та продовжують зростати цілі покоління. Так ми розповімо історію української музики за 30 років Незалежності України. А водночас відкриємо нові імена на нашій сцені, які вже незабаром з легкої руки «Української пісні» стануть відомими на всю країну», - зазначив співзасновник та генеральний продюсер проекту Тарас Курчик.

Читайте також: До 30-річчя Незалежності проведуть фестиваль «Ковчег Україна: 10 століть української музики»

Організатори обіцяють здивувати виглядом і масштабністю сцени. Цьогоріч вона нагадуватиме гігантського птаха у формі цифри V, що символізуватиме п’ятиріччя проєкту, і матиме рекордну кількість екранів, а також світлових та візуальних ефектів. Телеверсію ювілейного проєкту покаже канал «1+1» у п’ятницю, 27 серпня, о 22:15.

Матиме «Українська пісня 2021» і благодійну мету – привернути увагу суспільства та зібрати необхідні кошти для порятунку життя маленької львів’янки Вікторії Полюги, у якої діагностували рідкісне захворювання - СМА (спірально-м’язова атрофія) і яку може врятувати один укол, вартість якого становить 2,3 мільйона доларів.

Традиційно організатори Ukrainian Song Project забезпечать безкоштовний вхід учасникам і ветеранам війни на Сході України.

Читайте також: У центрі Києва перекриватимуть вулиці через репетицію параду

Проєкт відбувається за підтримки Українського культурного фонду, Львівської обласної ради та Львівської ОДА.