COVID-19 може викликати серйозні порушення в роботі мозку

Дослідження

Науковці університетського коледжу Лондона (UCL), провівши серію досліджень, дійшли висновку, що коронавірусні інфекції можуть бути причиною неврологічних ускладнень та викликати ушкодження нервової системи і мозку людини.

Про це повідомляє французьке видання Le Point.

«Інсульт, марення, галюцинації, ураження нервів - усі ці ускладнення від COVID-19 впливають на мозок і можуть бути більш поширеними, ніж вважалося на початку пандемії», - вказується у дослідженні.

Науковці UCL стверджують, що серйозні проблеми можуть виникнути навіть у пацієнтів з легкими формами коронавірусної хвороби.

Після вивчення неврологічних симптомів 43 осіб, госпіталізованих з підтвердженим COVID-19 або підозрою на нього, було виявлено десять випадків тимчасової дисфункції головного мозку, 12 випадків церебрального запалення його півкуль, вісім інсультів та вісім випадків ураження нервів.

Читайте також: ВООЗ відправить до Китаю експертів для виявлення джерела COVID-19

«Ми визначили більшу, ніж очікувалося, кількість людей з неврологічними розладами, які не завжди були пов'язані з чіткою вираженістю респіраторних симптомів», - зазначив представник Інституту неврології Queen Square в UCL Майкл Занді.

Як повідомлялося, станом на ранок 8 липня у світі підтверджено понад 11,9 мільйона випадків зараження коронавірусом, з них 546,7 тис. – летальні. 6,9 млн осіб уже вилікувалися. У трійку лідерів за кількістю заражень входять США (3 097 084), Бразилія (1 674 655) та Індія (744 006). Остання нещодавно випередила Росію (694 230).