До відбору на “Оскар” допустили фільми, показані онлайн

Коронавірус

Американська кіноакадемія через пандемію коронавірусу змінить правила відбору і вперше допустить до конкурсу в 2021 році фільми, які демонструвалися тільки онлайн, а не у кінотеатрах.

Про це повідомляється на сайті організаторів премії "Оскар".

«До подальшого повідомлення і тільки для 93-ї церемонії нагород фільми, показ яких раніше був запланований в кінотеатрах, але вихід яких спочатку відбувся на комерційній стрімінгової або VOD-платформі (відео за запитом – ред.), зможуть претендувати на участь в номінації "Краща картина", основні та спеціальні категорії для 93-ї премії "Оскар"», - йдеться у заяві академії.

Для участі в конкурсі власники картин повинні надати членам кіноакадемії копії фільмів для перегляду на спеціальному захищеному сайті протягом 60 днів з дня їх виходу онлайн.

Фільми повинні відповідати всім вимогам організаторів. Крім того, були внесені і деякі зміни - нагороди за найкращий звук і кращий звуковий монтаж будуть об'єднані в «одну премію за найкращі досягнення у сфері звуку», а «Оскар» за найкращу музику зможе отримати картина, що містить не менше 60% оригінального саундтреку.

Допуск фільмів, які демонструвалися тільки онлайн, діятиме, допоки не відкриють кінотеатри.

Читайте також: У США померла двічі номінована на "Оскар" актриса

«У дату, яка буде визначена академією, і коли кінотеатри знову відкриються згідно із зазначеними федеральними, державними та місцевими керівними принципами та критеріями, цей виняток із правил більше не застосовуватиметься», - наголосили організатори.

Досі стрічку, яка претендує на "Оскар", потрібно було показувати в одному з комерційних кінотеатрів Лос-Анджелеса тричі на день протягом тижня до кінця року, що передує премії. Однак через пандемію з 16 березня всі кінотеатри Лос-Анджелеса були зачинені.

93-тя церемонія «Оскар» запланована на 28 лютого 2021 року.