Сенцов - про серіал "Чорнобиль": Ступінь достовірності вражає

Колишній політв'язень Кремля український режисер Олег Сенцов дав високу оцінку гучним серіалом "Чорнобиль".

Про це він написав у Facebook.

"Учора виділив вечір і подивився, нарешті, серіал" Чорнобиль". Як і очікувалося, фільм дуже хороший і називати його серіалом якось не повертається язик, швидше багатосерійним фільмом. Вражає ступінь достовірності не тільки в художньої та історичної реконструкції радянського побуту, але і способу мислення і дій. Навіть обличчя у акторів все якісь з того часу ", - написав він.

Сенцов також зазначив, що манера зйомки серіалу більше притаманна авторському кіно. А наявні недоліки і неточності, за його словами, - це "дрібниці, які не заважають головному - впливу на тебе цього фільму, який знято правдиво і ретельно".

"І навіть попри головну невідповідність як для мене - сцену суду в останній серії, що більше нагадує американське, а не совкове правосуддя, кіно мені дуже сподобалося. Можливо, я виявився одним з останніх його глядачів, але точно вдячним", - написав колишній в'язень Кремля.

Міні-серіал «Чорнобиль» виробництва американської компанії HBO зайняв перше місце в рейтингу популярності International Movie Data Base, обігнавши навіть «Гру престолів». Окремі епізоди серіалу знімали в Україні.

Читайте також: Сенцов презентує на Форумі видавців книгу “Маркетер”

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україні в рамках звільнення прибуло 35 українців - 24 військовополонених моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 році за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко дістав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.