На BookForum у Львові відкрився Ветеранський намет

Фото

У Львові в межах 26-го BookForum презентували Ветеранський намет. Тут ветеранська книга представлена як окремий напрям літератури.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я давно шукаю правдиві книжки про сучасну війну на сході України. Зайдеш в крамницю - очі розбігаються, але не впевнена, що в цих книгах написана правда. Тут усе справжнє. Адже автору можна подивитися в очі, і він не відверне погляду. Бо написав про те, що пережив сам. Про це можна розповідати дітям і онукам”,- говорить пані Марія - медсестра-волонтер, яка доглядала хворих у Львівському військовому госпіталі.

У Львові в межах 26-го BookForum презентували Ветеранський намет / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

Намет, розташований на центральному проспекті Свободи, став місцем дискусій про ветеранську книгу як новий напрям літератури, а також інструмент протистояння у гібридній війні та запобіжник переписування історії.

Участь у презентації взяв заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко.

Читайте також: На Bookforum обіцяють “гарячу книжкову погоду”

Як повідомляв Укрінформ, офіційне відкриття 26-го Міжнародного BookForum відбулось у Львівській національній філармонії.

Цьогоріч участь у форумі беруть понад 1000 авторів, видавців, громадських активістів, перекладачів, представників культурної, мистецької та інтелектуальної еліти України і світу.

22 вересня на 26-й BookForum приїде режисер Олег Сенцов з презентацією книжки «Маркетер».

Серед почесних гостей форуму: індійська письменниця Арундаті Рой, азербайджанський письменник та журналіст, автор світового бестселера «Солодка сіль Босфору» Ельчін Сафарлі, вірменська письменниця, лауреатка французької премії «Найкраща книга року» Мар’ям Петросян.