Джамала стане хедлайнером кримського концерту до Дня Незалежності

25 серпня, о 18.00 на галявині Національного музею історії України в Києві вдруге відбудеться кримський Open Air концерт «Кримський Дім об’єднує серця», присвячений 28-й річниці Незалежності України.

Про це йдеться на сторінці Facebook організаторів заходу.

"На великій сцені виступлять співак Олександр Положинський зі своїм музичним проєктом «Був’є», кримськотатарський панк-рок гурт «Shatur Gudur», співачка Eльвіра Сарихаліл, етно-гурт «Курбаси», ансамбль «Мусафір» та багато інших. Хедлайнером концерту стане українська співачка, переможниця Євробачення-2016, Jamala", - йдеться у повідомленні. Денну програму, що розпочнеться о 15-00, презентують поп-співачка Е.К.А., гурт PIANO, етно-співачка Іванна Червінська, а також Оксана Роспоп.

Паралельно відбуватимуться майстер-класи з традиційних кримськотатарських мистецтв, зокрема за участі кераміста Рустема Скибіна та його студії. А також майстер-класи з приготування кримськотатарської кави та їжі.

На «правозахисній галявині» пройде акція #SaveOlegSentsov та відбудеться прем’єра фільму «Керченські бранці» про полонених українських моряків, який покаже Hromadske.

На гостей також чекає яскраве вечірнє 3D-меппінг шоу.

Читайте також: На дитяче Євробачення від України поїде 13-річна киянка

«Впродовж останніх п’яти років українці і кримські татари нарешті глибше зблизилися одне з одним і почали знаходити велику кількість спільного у культурі, традиціях, історії. Наш концерт - це прояв творчої енергії двох народів, що допомагає об’єднувати серця людей по всій країні, руйнуючи штучні стіни» - розказав програмний директор Кримського Дому Алім Алієв. Концерт проводить Кримський Дім за підтримки Українського культурного фонду, Національного музею історії України та Земляцтва кримських татар «Дженішке».