Лінч отримає першого "Оскара"

Рада керівників Американської академії кіномистецтв прийняла рішення нагородити кінорежисера Девіда Лінча почесною премією “Оскар” за видатний внесок у кінематограф (Academy Honorary Award).

Про це повідомляється на сайті академії.

Було також вирішено удостоїти почесної нагороди за внесок в кіно італійську режисерку Ліну Вертмюллер і американського актора Веса Стьюді, а акторку Джину Девіс — нагороди ім. Джина Хершолта, яку вручають за видатний внесок у справу гуманізму.

"Ці нагороди, що присуджуються Академією щороку, відзначають людей, які присвятили себе творчому життю та зробили видатний внесок в нашу галузь і за її межі", - зазначив президент Академії Джон Бейлі.

Вручення нагород відбудеться на спеціальній церемонії в Лос-Анджелесі в розважальному комплексі Hollywood and Highland Center 27 жовтня.

Читайте також: Мелодрама про Вірджинію Вулф вийде в український прокат 6 червня

Як відомо, Девід Лінч є представником американського незалежного кіно, володарем "Золотої пальмової гілки" Каннського фестивалю і "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю за внесок у світовий кінематограф.

За свою довгу кар’єру зняв усього 10 повнометражних картин, і багато з них, такі як "Людина-слон" (The Elephant Man, 1980), "Синій оксамит" (Blue Velvet, 1986), "Дикі серцем" (Wild at Heart, 1990), стали класикою кіно. Найбільшу популярність у широкої публіки Лінч здобув після виходу містичного серіалу "Твін Пікс" (Twin Peaks, 1990-1991).

Фільми Лінча вирізняються елементами сюрреалізму, атмосферою жаху і марень, дивними образами та оригінальною музикою.