Основними причинами смертності в Україні є неінфекційні хвороби - Супрун

Неінфекційні хвороби — рак, діабет, серцево-судинні захворювання, психічні розлади та хронічні обструктивні захворювання легень — є провідною причиною смертності в Україні.

Про це заявила в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час Національної конференції з неінфекційних захворювань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Неінфекційні хвороби займають перше місце не лише в Україні, а й у світі як причина смертності. Водночас це хвороби, яким можна і треба запобігати. Ми маємо приділяти увагу первинній допомозі. Щоб кожна людина за найменших симптомів мала змогу звертатися до свого сімейного лікаря та лишатися здоровою”, - сказала Супрун.

Вона наголосила, що МОЗ розвиватиме стратегію щодо неінфекційних хвороб, що вже прийнята Кабміном.

Читайте також: Як розрізнити панічну атаку та серцевий напад: корисні поради

“Ми помираємо на 10 років раніше, ніж наші європейські сусіди, зокрема, й через високі показники поширеності неінфекційних хвороб. Якщо виконуватимуться цілі та завдання по боротьбі з неінфекційними хворобами, Україна досягне європейських показників щодо тривалості за десятиліття”, - наголосила Супрун.

Розвитку неінфекційних захворювань можна запобігти дотримуючись здорового способу життя, зокрема, правильного харчування, активного фізичного навантаження та вчасно звертаючись до лікарів за найменших симптомів хвороби.