Біля берегів Туреччини знайшли корабель, який затонув у 1600 році до н.е.

Фото, відео

Корабель, який було знайдено біля узбережжя Анталії, затонув приблизно в 1600 році до нашої ери. Він став найстаршим із знайдених у світі.

Про це йшлося на конференції ЮНЕСКО в Парижі, повідомляє Haberturk.

"Судно довжиною 14 метрів затонуло приблизно в 1600 році до нашої ери. Його було виявлено біля узбережжя Анталії. Уламки корабля, на борту якого перебував вантаж міді в злитках вагою 1,5 тонни, були виявлені на 50-метровій глибині", - розповіли дослідники.

На конференції були надані відео та фотографії корабля, який близько 3 тисяч 600 років затонув у результаті корабельної аварії в Анталії. Умовна назва його Western Antalya Shipwreck (Корабельна аварія в Західній Анталії). Припускають, що корабель прямував від острова Кіпр на захід, але потрапив у шторм.

В ЮНЕСКО відзначили активність Туреччини у дослідженні підводного світу археологами та виявленні унікальних знахідок, що є значним внеском у дослідження світової історії.

До виявлення Western Antalya Shipwreck найдавнішим у світі кораблем вважався "Улу-Бурунський корабель", який затонув біля мису Улу-Бурун поблизу міста Каш в Анталії.

Фото: www.haberturk.com