Масивні ікла і вага півтори тонни: у Кенії відкрили гігантського предка левів

Хижак жив у Африці 23 мільйони років тому, мав масивні ікла і важив до 1500 кілограмів. Палеонтологи припускають, що розмірами він міг навіть переважати полярного ведмедя.

Про це повідомляє DW.

Палеонтологи повідомили про відкриття гігантського предка сучасних левів. Віднайдений екземпляр жив у африканській саванні 23 мільйони років тому, важив близько 1500 кілограмів і був одним із найбільших м'ясоїдних ссавців, кажуть дослідники.

Як повідомляється, команда палеонтологів знайшла нижню щелепу, зуби і кістки давнього левоподібного звіра. Його назвали Simbakubwa kutokaafrika, що мовою суахілі значить "великий африканський лев".

"Сімбакубва був великим хижаком з масивними зубами, багато більшим за сучасного лева і, ймовірно, більшим за полярного ведмедя", - зазначив член команди вчених Метью Борс із університету Огайо.

Читайте також: Біля берегів Перу знайшли рештки "чотириногого" кита

Зазначається, що "великий африканський лев" жив на території сучасної Кенії в  епоху міоцену - ключового періоду в еволюції м'ясоїдних ссавців. Його рештки були знайдені кілька десятиліть тому, однак донині вважалося, що вони належать іншій тварині. 

Фото: dpa