На Christie's продадуть тіару російської великої княжни

На Christie's продадуть тіару з аквамаринами і діамантами, створену для російської великої княжни майстрами Faberge в 1904 році.

Як повідомляє видання Forbes, тіару російської принцеси Анастасії Михайлівни продадуть з аукціону christie's. Велику російську княжну Анастасію Михайлівну у віці 18 років силоміць видали заміж за великого князя Мекленбург-Шверинського (Північна Німеччина), хворобливого чоловіка, старшого за неї на 10 років.

Їх спільне життя супроводжували скандали: пристрасть чоловіка до азартних ігор, любовний зв'язок княжни з власним секретарем і наступна вагітність.

До весілля свого сина Фрідріха Франциска IV, великого князя Мекленбургского, і принцеси Александри Ганноверської і Камберлендської Анастасія Михайлівна замовила в ательє Faberge в Санкт-Петербурзі тіару, яка мала була стати сімейною реліквією. Тіара інкрустована дев'ятьма рідкісними аквамаринами грушоподібної форми і діамантами, які викладені у формі квітів незабудки, бантів. Тіару прикрашає зображення купідона, символу любові, пристрасті й прихильності.

Читайте також: Іноземні інвестори цікавляться видобутком кольорових металів в Україні 

Тіара буде продана й у рамках аукціону, який отримав назву Чудові скарби, 15 травня в Женеві. За неї очікують виручити до $340 тис.