“Історія зимового саду” представить Україну на кінофестивалі в США

Відео

Показ дебютної стрічки Семена Мозгового “Історія зимового саду” відбудеться в конкурсній програмі NEW DOCS міжнародного фестивалю документального кіно Full Frame Documentary Film Festival.

Як повідомляє прес-служба Держкіно, північноамериканська прем’єра фільму відбудеться 6 квітня.

“Фільм “Історія зимового саду” створено за підтримки Держкіно. Продюсерами стрічки є Тарас Босак, Артем Колюбаєв та Олександр Чепіга”, - ідеться в повідомленні.

Українська прем'єра стрічки відбудеться 23 та 24 березня у конкурсній програмі DOCU/Україна Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA.

Читайте також: Завершили фільм "Історія Зимового саду" про квітникарку на столичному ВДНГ

Фестиваль документального кіно Full Frame засновано у 1998 році в США — в місті Даремі (Північна Кароліна). Цей щорічний міжнародний форум, присвячений прем’єрам сучасного кіно — як від визнаних, так і молодих талановитих митців, — є найбільшим професійним кіномайданчиком півдня США. Фестиваль акредитований «Гільдією продюсерів Америки» (PGA) в номінаціях Award for Best Documentary та Academy Award for Best Documentary Short Subject.

Як повідомляв Укрінформ, історія фільму базується на долі павільйону квітникарства колишньої ВДНГ та його працівниці Валентини Вороніної. Після сорока п'яти років відданої роботи її просять піти на пенсію. Вороніна не погоджується, бо вважає, що без неї всі рослини загинуть.  У цей час група загадкових радіоестезистів знаходить біля входу в павільйон канал потужної позитивної енергії