Netflix відповів Стівену Спілбергу щодо своїх Оскарів

Стрімінговий сервіс Netflix відреагував на критику відомих режисерів, зокрема Стівена Спілберга, на висунення його фільмів на премію “Оскар“.

Відповідна заява з’явилась у Twitter.

“Ми любимо кіно. Є ще кілька речей, які ми любимо: давати доступ [до кіно] людям, які не завжди можуть дозволити собі похід в кінотеатри або живуть у містах, де їх немає; радувати всіх і всюди одночасним релізом; давати режисерам більше можливостей ділитися своїм мистецтвом. Ці речі не є взаємовиключними”, – йдеться у дописі.

Зокрема, стрічка Netflix “Рома” отримала 10 номінацій Оскара і здобула три статуетки – як найкращий фільм іноземною мовою, а також «Краще досягнення в режисурі» і «Краще досягнення в кінематографії».

Читайте також: Оскар-2019: тріумф “Зеленої книги”, успіх “Богемської рапсодії” та фіаско “Фаворитки”

Як повідомляє Deadline, Стівен Спілберг, який є членом директорів Американської кіноакадемії, заявив під час церемонії вручення “Оскару”, що він любить телебачення, однак “великий внесок, який можуть зробити режисери, – це дати  глядачам театральний досвід перегляду кіно”.

У своєму останньому пості Netflix не звертається напряму до Спілберга, однак припускається, що заява адресована саме йому, оскільки режисер найактивніше виступав із критикою висунення на “Оскар” продукції сервісу.

Фото: Los Angeles Times