Київський музей увійшов у світовий топ-20 музеїв авіації

Фото

Державний музей авіації імені Олега Антонова в Києві увійшов до двадцятки найкращих авіаційних музеїв світу.

Він опинився на десятій сходинці рейтингу, складеного корпорацією CNN.

«Цей музей під керівництвом Національного авіаційного університету України, має одну з найбільших у світі виставок авіаційної техніки», – зазначається у повідомленні.

Більшість експонатів музею — літаки, побудовані за часів Радянського Союзу, зокрема надзвукові бомбардувальники, транспортні літаки і ядерні ракетоносці.

Читайте також: Завдяки Антонову Україна стала авіаційною державою - Порошенко
Одним з найбільш вражаючих експонатів є авіалайнер Туполев-104: «15 вересня 1956 року сталася дуже важлива подія для цивільної авіації. Перший у світі реактивний авіалайнер Туполев-104 здійснив свій перший пасажирський рейс між Москвою та Іркутськом. Цей літак зараз знаходиться у Державному музеї авіації України, і він є найстарішим літаком такого типу», – пояснив професор Фелікс Яновський, завідувач кафедри електроніки Національного авіаційного університету.

Найкращим музеєм авіації в світі укладачі рейтингу вважають Музей авіації та космонавтики «Крила над Скелястими горами» у Денвері, США. До трійки лідерів також входять Музей авіації у Мадриді та Музей авіації штату Кароліна у місті Шарлотт, США.