У Миколаєві відкрили виставку узамбарських фіалок кохання

Фото

Виставка узамбарських фіалок відкрилась у Миколаївському міському виставковому центрі у День святого Валентина. Свого часу французи готували з її квітів напої кохання.

В експозиції – кілька сотень квітів, вирощених членами клубу «Кімнатного квітникарства», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній виставці ми представляємо колекції квітів, в основному узамбарських фіалок, вирощених в домашніх умовах. Це не тепличні чи магазинні, а наші, домашні. Ми з радістю ділимося цією красою з відвідувачами. У нас вже є коло своїх любителів, які чекають нас, щоб помилуватися чудовими квітами і придбати собі листочок або паросток того чи іншого сорту», – розповідає квітникарка Олена Колесниченко.

У її колекції Олени – понад 500 сортів фіалок, якими жінка займається вже понад 8 років.

Читайте також: З’явилась онлайн-карта найстаріших дерев Києва

Поціновувачі природної краси на цій виставці можуть не лише помилуватися квітами, відомими своїм позитивним впливом на здоров’я та настрій людини, а й отримати "майстер-клас" від професійних квітникарів щодо рекомендацій по догляду.

Історія цих фіалок почалася на початку XIX сторіччя, коли француз барон Сенполь знайшов в Узамбарських горах дику квітку, яка йому дуже сподобалася. Він привіз рослину у Францію, а вотім вона перекочувала до Німеччини, де почалося розведення колекційних екземплярів. Тому цю квітку називають ще сенполієї, на честь людини, яка практично дала їй друге життя. До України фіалку завезли у 1968 році.

Нині у світі налічується до 30 тисяч видів цієї кімнатної квітки. Вона стала улюбленицею в різних народів: римляни вживали її як цілющу траву, місто Генна в Сицилії мало зображення фіалки на своїх монетах. У стародавніх галлів вона була символом невинності та скромності, а французи готували з її квітів напої кохання.

У Миколаєві до Дня святого Валентина відкрилася виставка узумбарських фіалок / Фото: Алла Мірошниченко. Укрінформ