Танцюриста Сергія Полуніна не взяли до паризького балету через гомофобію і сексизм

Балет Паризького оперного театру відхилив запрошення українського танцюриста Сергія Полуніна. Причиною стали його гомофобні та сексистські дописи, опубліковані в Instagram.

Як повідомляє The New York Times, 10 січня стало відомо, що Полунін має долучитися до постановки “Лебедине озеро”, щоб виконати партію Зигфріда. Однак за два дні адміністрація паризького балету прийняла рішення не підписувати контракт з українським танцюристом через його публічні висловлювання гомофобного і сексистського характеру. Зокрема Полунін виражав неприязнь до гомосексуалів та писав про “жінок, які хочуть взяти на себе роль чоловіків”.

Крім того, Полунін полюбляє висловлюватись у соцмережах щодо політики Володимира Путіна і Дональда Трампа. А нещодавно в медіа прогриміла новина про нове тату танцюриста: він набив на грудях портрет президента Росії.

Читайте також: Amnesty назвала найгострішу проблему, яку мають вирішити Трамп і Путін

У день, коли паризький балет відхилив запрошення, Полунін написав у своєму Instagram: “З'явилось сильне відчуття, що буде, якщо Володимир Путін стане лідером усього світу. Я молитимусь за це, тому що це буде остаточна перемога над злом. Я вірю, що це і буде майбутнє, і моя енергія допоможе йому зробити це”.

За свої 29 років Сергій Полунін устиг попрацювати у московському Большому театрі, міланській Ла Скала, лондонському Королівському балеті, де він був солістом, та в інших престижних театрах і труппах світу. Всесвітню популярність Полунін заробив не лише завдяки своїй професійній майстерності, але й через гонорливий характер, за який його прозвали “поганий хлопець”.