Про оборону Донецького аеропорту розповість фільм, знятий на телефон бійцем

Українське об’єднання документалістів BABYLON’13 презентує фільм “Аеропорт. Хроніка бійця”. Стрічка складається з записів, які робив на свій мобільний телефон боєць 93-ї бригади ЗСУ Олексій Болдирєв взимку 2014-2015 років під час оборони Донецького аеропорту.

Про це Укрінформу повідомив учасник об’єднання, режисер Володимир Тихий.

“На початку лютого 2015 року Олексій Болдирєв був проїздом у Києві. Він зв’язався з нами (ВАВИЛОН 13) та передав флешку з своїми записами, загальний час яких складав майже дві години. Олексій робив їх у форматі відео-блогінгу, який набирав у той час популярності. Він докладно розповідав про побут бійців і тактичні дії, у яких на той момент брали участь бійці його підрозділу”, – розповідає Тихий.

За його словами, Олексію вдалося створити унікальну документальну картину найзапеклішого епізоду російсько-української війни. Також Тихий зізнається, що нічого подібного їм не траплялося за роки існування кінооб‘єднання BABYLON’13.

Читайте також: У Києві презентують фільм про звільнених бранців ОРЛО

“Дуже прикметний характер оповідача, – зазначає Володимир Тихий. – Олексій Болдирєв – щирий та відкритий, його «репортажі» наповнені оптимізмом і любов‘ю до життя. Він буквально «сміється смерті в обличчя».

Перші епізоди стрічки “Аеропорт. Хроніка бійця” почнуть виходити на YouTube-каналі BABYLON’13 14 січня. Кожна серія присвячена певній позиції, на якій стояв підрозділ Олексія Болдирєва: «Висота 17» – злетна смуга аеропорту, «Диспетчерська вежа» і «Пожарка».

Читайте також: Для сімей загиблих кіборгів зібрали понад 1,6 мільйона

У майбутньому учасники BABYLON’13 планують створити повнометражний документальний фільм «Щоденник війни», який складатиметься з великою кількості хронікальних особистих записів українських бійців різних підрозділів, які вони робили за часів війни.

Олексій Болдирєв загинув у бою 9 грудня 2015 року поблизу селища Опитне Ясинуватського району. Болдирєва посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, медаллю «Захиснику Вітчизни» і нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту». Крім того, Олексію встановили меморіальну дошку у його рідному селі Великі Копані на Херсонщині, де його й поховали.