У Києві презентують фільм про звільнених бранців ОРЛО

У Києві презентують фільм про звільнених бранців ОРЛО

Укрінформ
У Києві 10 жовтня презентуватимуть документальний фільм "Крихка Свобода" про колишніх в'язнів незаконного місця несвободи, розташованого у будівлі Луганської ОДА.

На перегляд фільму запросив усіх охочих директор Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко під час презентації аналітичного звіту "За гратами будинку "уряду ЛНР" в Укрінформі.

"Наша робота не обмежується лише звітом. Ми зняли документальний фільм спільно з документалістами Babylon'13, він буде представлений 10 жовтня в кінотеатрі "Жовтень", запрошуємо до перегляду", - повідомив Щербаченко.

Він поінформував, що місце несвободи, яке функціонувало в будинку уряду "ЛНР" - одне з понад 200 місць несвободи, яке "вдалося зафіксувати в ході опитування тих людей, які вийшли з таких незаконних в'язниць".

Читайте також: Денісова просить Червоний Хрест з’ясувати, чому гинуть в’язні в тюрмах ОРЛО

"Можна говорити про те, що через це місце несвободи пройшло до кількох сотень людей. Там був весь спектр порушень - і сексуальне насильство, і позасудові страти, і примусова праця, і катування, і найгірші форми поводження з незаконно ув'язненими. З людьми робили все що завгодно", - додав директор центру.

Додамо, у фільмі "Крихка свобода" представлені історії 5 чоловіків і жінок, колишніх в’язнів, жертв і свідків жорстокого насильства, "долі яких об’єднав підвал Луганської обласної державної адміністрації".

Вхід на перегляд стрічки вільний, за попередньою реєстрацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-