У Києві з успіхом пройшов танцювальний проект МІП "Запроси мене з війни"

Фото, відео

У Колонній залі КМДА успішно пройшов захід до Дня захисника України "Запроси мене з війни" за участю українських військових та учасниць проекту "Українські амаzонки", організований Мінінформом.

Тут були присутні дружина Президента України Марина Порошенко, перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, представники дипломатичних місій в Україні, народні депутати України, міжнародні та українські ЗМІ, представники міжнародних фондів, українських та закордонних компаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу сказати, що такі проекти, як "Запроси мене з війни" не можуть залишити байдужим жодного патріота рідної держави. Для мене велика честь сьогодні стояти тут поруч з нашими героїчними військовими. Я від щирого серця хочу привітати вас зі святом, з Днем захисника України", - сказала Марина Порошенко.

Підтримала таку позицію й перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко."Це велика радість і честь, коли ти танцюєш з українським воїном. Ми дякуємо за цей проект", - зазначила віце-спікер.

Представник уряду Климпуш-Цинцадзе наголосила на надзвичайній важливості свята - Дня захисника України. "Воно, безумовно, базується на великій тисячолітній традиції. Воно поєднує, воно допомагає цю традицію нести у сьогодення. І саме тому Президент запропонував День захисника України святкувати саме в день українського козацтва і його захисниці Божої матері. Тому для нас це має особливий символізм", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: Запроси мене з війни: Стець обіцяє, що проект побачить увесь світ

У свою чергу, глава Мінінформполітики Юрій Стець пообіцяв ,що проект не завершиться цим п'ятничним вечором, він буде продовжуватися. "Цю подію побачить увесь світ. Я гарантую вам, що доб'юся того,щоб наступного року цей проект побачили регіони України, і ми його повеземо у світ", - заявив Стець.

"Запроси мене з війни" - проект, який привертає увагу до проблеми реабілітації учасників бойових дій на сході України. Свої танцювальні номери у його рамках глядачам представили 20 пар - захисники України та "Українські амаzонки". Вони поділилися своїми історіями з війни: історією матері й сина, який пішов захищати Україну; закоханих, які одружилися на війні; друзів, які, можливо, втратили один одного; історія людей, які мають обмежені фізичні можливості, але не втратили віру в життя.

Не обійшлося на проекті й без приємних несподіванок. Під час виступу український військовий зробив пропозицію руки й серця своїй партнерці. Перед цим молодий чоловік розповів історію, як вранці обраниця говорила про свій сон, у якому він просив її вийти заміж. На що цей хлопець відповів, що сон може бути віщий."Я хочу, щоб ви стали свідками: ти вийдеш за мене заміж, кохана?" - сказав він.

"Запроси мене з війни"/ Фото Сергія Аніщенка

Під гучні аплодисменти вона погодилася.

Українські гурти The Doox та "Без Обмежень" наживо супроводжували усі виступи пар, що додавало особливої атмосфери.