Освітянам пропонують програму "Демократична школа"

Тренінги з демократичного розвитку, створення безпечного навчального середовища, взаємодії з громадою на засадах партнерства зможуть пройти учасники програми «Демократична школа».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

«За задумом організаторів, участь у програмі поглибить культуру демократії у школі, а також сприятиме розвитку громадянських компетентностей відповідно до концепції Нової української школи», - йдеться у повідомленні. 

Освітянам розкажуть, як формувати в учнях такі риси як активність та відповідальність. З ними також опрацюють навчальні програми, покажуть інтерактивні методи навчання та підходи педагогіки партнерства.

Претендентів відбиратимуть за такими критеріями: мотивація до запровадження змін з поглиблення демократичної культури в школі та розвитку громадянських компетентностей; чітко сформульовані ідеї щодо бажаних демократичних змін у школі; сильна команда, націлена на спільну реалізацію шкільного проекту із залученням усіх учасників навчально-виховного процесу, зокрема батьків та управлінців міста; відібрані школи відображатимуть географічну різноманітність країни та різні типи адміністративних одиниць (міста, села, ОТГ тощо).

Читайте також: Коли в перший клас приїдуть підручники і як допомагає куток настрою

Результати відбору повідомлять обраним кандидатам до 17 грудня 2018 року. Вступний тренінг з демократичного розвитку пройдуть 60 відібраних шкільних команд вже на початку 2019 року. 

Програму реалізує Європейський центр ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи. Фінансування проходить за підтримки МЗС Норвегії.

Прийом заявок на участь триватиме до 11 листопада 2018 року. Подати заявку можна тут.