Комітет з премії імені Чорновола почав розгляд робіт

Держкомітет телебачення і радіо опрацював подані заявки на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола у галузі журналістики та передав їх на розгляд Комітету з присудження премії.

Про це повідомляє прес-служба комітету. 

"Цього року на здобуття премії надійшло 12 робіт дванадцяти авторів із семи областей України та одна робота від громадянина РФ", - йдеться в повідомленні.

Перелік номінантів оприлюднено на сайті Держкомтелерадіо.

Читайте також: В Україну заборонили ввозити російську книгу про нумерологію й Путіна

Як зазначається, наказом Держкомтелерадіо затверджено новий склад комітету з премії. До нього, крім представників комітету, творчих спілок та громадськості, включено відомого політичного діяча Тараса В'ячеславовича Чорновола.

В 2018 році за ініціативою Держкомтелерадіо уряд збільшив розмір премії з п'яти до двадцяти тисяч гривень.

Премія присуджується щорічно до дня народження В'ячеслава Чорновола, 24 грудня, за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. На здобуття премії подаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути оприлюднені у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії.