У Чернівцях проведуть міжнародний дитячий фестиваль LiteratureFuture

Понад 100 обдарованих дітей з усієї України 15 та 16 вересня поборються за 10 тисяч гривень грошового призу на I Міжнародному дитячому літературному фестивалі LiteratureFuture.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької міської ради. 

"15-16 вересня в Чернівцях відбудеться I Міжнародний дитячий літературний фестиваль LiteratureFuture, який започатковує благодійний фонд "Я Майбутнє України". У фестивалі візьмуть участь понад сто обдарованих дітей з усієї України", – йдеться у повідомленні.

У рамках фестивалю був проведений конкурс на найкращий твір серед учнів зі всієї України. В результаті конкурсу компетентне журі спочатку обере 20 найкращих творів, а в основний день фестивалю буде визначено три призові місця: 1 місце – виграш 10 тисяч гривень; 2 місце – 5 тисяч гривень; 3 місце – також 5 тисяч гривень.

Окрім того, юні літератори матимуть можливість опублікувати свої твори в книзі вибраних творів "Я – майбутнє України. Діти". На фестивалі будуть присутні відомі митці України, які проведуть майстер-класи, поділяться досвідом та дадуть юним авторам корисні поради.

Читайте також: Нищук пояснив, чому фестивалі доречні, коли "стріляють гармати"

Організатори очікують в Чернівцях українську поетесу і прозаїка Любов Відуту, ілюстратора Наталку Сойко, поета-пісняра Вадима Крищенка, відому дитячу письменницю з Болгарії Пєтю Кокудаєву, телеведучу Яніну Соколову, літературного критика, письменницю Ольгу Купріян, педагога з акторської майстерності, поетесу Тетяну Сокіл, театрального педагога Валентину Зимню, поетесу Ліну Костенко, музиканта Олега Скрипку та співачку Любов Юнак.