Знаменитий німецький велогонщик потрапив у психлікарню

Олімпійський чемпіон з велоспорту, переможець «Тур де Франс» 44-річний німець Ян Ульріх був затриманий у Франкфурті і потрапив у психіатричну клініку.

Затримання відбулося в п'ятницю, 11 серпня, повідомляють французькі ЗМІ.

«Стан Яна Ульріха зараз оцінюють психіатри», — повідомили в поліції Франкфурта.

Затримання колишнього велогонщика відбулося в номері франкфуртського готелю рано вранці в п'ятницю після того, як Ульріх вдарив і спробував задушити 31-річну «ескорт-герл», з якою провів ніч.

«Затриманий перебував під впливом алкоголю і наркотиків», — заявила прокурор Надя Ньесен, уточнивши, що стосовно Ульріха відкрито розслідування за звинуваченням у «спробі вбивства і нанесення небезпечних для життя тілесних ушкоджень».

Напередодні інциденту Ульріх повернувся з Іспанії, з Майорки (де жив останнім часом), щоб спробувати пройти у Німеччині лікування від алкогольної та наркотичної залежності. За тиждень до цього він був затриманий іспанською поліцією після того, як увірвався в сусідній будинок, де проживає німецький актор Тіль Швайгер.

Читайте також: Знаменитого німецького велогонщика затримали за зрив вечірки

Ян Ульріх — єдиний німецький спортсмен, який виграв «Тур де Франс» (1997). Він також став чемпіоном Олімпійських ігор в Сіднеї (2000).

Через серію допінгових скандалів спортсмен завершив професійну кар'єру в 2007 році. У лютому 2012 року Спортивний арбітражний суд в Лозанні визнав Ульріха винним у вживанні допінгу і анулював усі його результати, починаючи з 1 травня 2005 року.

Фото: ARD