Порошенко: Фільм “Черкаси” - важливе кіно, яке варто побачити

Президент України Петро Порошенко назвав воєнну драму «Черкаси», прем'єра якої відбудеться у День Незалежності, фільмом, вартим уваги, і подякував його авторам за чудову роботу.

Про це глава держави написав у Facebook.

"Фільм «Черкаси» – це правдива історія незламності, мужності та боротьби. Історія справжніх українських воїнів-патріотів Військово-морських сил України, які протягом трьох тижнів мужньо тримали оборону морського тральщика під час анексії Криму. Дякую за чудову роботу режисеру Тимуру Ященко та всій команді, яка працювала над картиною «Черкаси». І найголовніша подяка – нашим військовим морякам за їхню силу духу та незламність! Фільм «Черкаси» - важливе кіно, яке варто побачити. Прем'єра відбудеться вже 24 серпня", - зазначив Президент.

Воєнна драма «Черкаси» про героїчний однойменний тральщик, заблокований російськими військами в бухті Донузлав, який втримав український стяг на своєму флагштоку під час анексії Криму. Це перший фільм про Військово-морські сили Збройних сил України. Командир тральщика Юрій Федаш консультував авторів стрічки, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі навесні 2014 року.

Читайте також: Фільм про тральщик "Черкаси" покажуть у серпні

Зйомки фільму відбувалися в Очакові, Одесі та невеличкому селі на Чернігівщині. Над саундтреком працювали українська співачка Катя Чілі та композитор Антон Байбаков. Бюджет стрічки – близько 40 млн грн, із яких понад 17 млн грн спрямувала держава. Прем’єра воєнної драми запланована на День Незалежності України.