В український прокат вийде фільм Серебреннікова про молодого Цоя

В український прокат 28 червня виходить "Літо" російського режисера Кирила Серебреннікова - біографічний мюзикл про Віктора Цоя, що був представлений в основній програмі Каннського кінофестивалю, де отримав премію за найкращий саундтрек.

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

"Фільм розповідає про початок творчого шляху Віктора Цоя і групи "Кіно", про його взаємини з Майком Науменком, його дружиною Наталею і багатьма, хто був в авангарді рок-руху Ленінграда 1981 року. Фільм сповнений музики, якою живуть і дихають герої - у "Літі" звучать культові треки того часу", - ідеться в повідомленні.

Головну роль у фільмі виконав кореєць Тео Ю. У ролі Майка Науменка знявся Рома Звєрь - для фронтмена групи "Звєрі" вона стала дебютом у кіно. В основу "Літа" лягли спогади вдови Майка Науменка Наталії - її у фільмі зіграла Ірина Старшенбаум.

Читайте також: У Каннах розгорнули плакат на підтримку Серебреннікова

Міжнародна прем'єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі, де фільм претендував на "Золоту пальмову гілку" і був відзначений премії за найкращий саундтрек. На червоній доріжці фестивалю творча група закликала звільнити режисера фільму Кирила Серебреннікова, який перебуває під домашнім арештом за політично мотивованою справою.