Порошенко відкрив міжнародний фестиваль Odessa Classics

Відео

Президент України Петро Порошенко відкрив міжнародний фестиваль класичної музики Odessa Classics.

Про це повідомляється на його сторінці у Facebook.

У виступі під час відкриття фестивалю глава держави наголосив, що високе виконавче мистецтво і розвиток творчих традицій - це те, що характеризує Odessa Classiсs.

«Високе виконавче мистецтво, майстерність, розвиток творчих традицій, популяризація кращих надбань класичної та сучасної музики, рівно як і пошуки нових форм, - це те, що найкраще характеризує Odessa Classiсs», - зазначив Порошенко.

Він також відзначив, що відкриття фестивалю збігається з Міжнародним днем захисту дітей, і що в рамках Odessa Classiсs відбувається творчий конкурс серед учнів музичних шкіл пам'яті відомого професора Серафими Могилевської.

«Я бажаю успіху всім дітям, бо це майбутнє України», -  додав Президент.

Під час виступу Порошенко також згадав про Героя України, відомого оперного співака Василя Сліпака та попросив вшанувати його пам'ять оплесками.

Читайте також: Parade-fest: мистецтво маніфесту. Прем'єра по-харківськи

«Не можемо зараз не згадати українського оперного співака, який хотів присвятити все своє життя класичній музиці, досяг успіху на європейських сценах, але в найважчу годину пішов боронити Україну і загинув від руки ворожого снайпера. Ви всі знаєте його ім'я, і це Герой України Василь Сліпак», - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України 1 червня перебуває з робочою поїздкою в Одеській області.