Нацопера у травні запрошує на дві зіркові прем'єри та гала-концерт

Національна опера України у травні запрошує на дві зіркові прем'єри, а також на гала-концерт до Дня Європи та концерт французької вокальної музики «Gala de France».

Про це повідомила прес-служба театру.

"У рамках проекту «Українські оперні зірки у світі" глядачі зустрінуться із солісткою Віденської опери Ольгою Безсмертною, яка виконає партію Маргарити в опері «Фауст», а давня улюблениця столичної публіки Олена Бєлкіна цього разу готує прем’єрну роль - Кармен в однойменній опері Ж.Бізе", - йдеться у повідомленні. 

Як поінформували у театрі, поновлену минулого року постановку опери "Фауст" італійського режисера Маріо Корраді шанувальники бельканто у сучасній інтерпретації побачать 4 травня. Ця вистава буде прем'єрною для Ольги Безсмертної, яка є солісткою у провідних театрах світу, а тепер вперше заспіває в Україні. 

До Дня Європи в Україні, який відзначатиметься 19 травня, Національна опера України, Посольство Італії в Україні та Італійський інститут культури в Україні підготували міжнародний мистецький проект «Gala Europa» за участю італійських та українських зірок музичного мистецтва. Цей проект було започатковано у 2015 році з ініціативи італійського дипломата Нікола Франко Баллоні. У програмі цьогорічного концерту - твори класичних і сучасних композиторів різних націй Європи: Бетховена, Моцарта, Россіні, Паганіні, Пуччіні, Монюшка, Легара, Респігі та інших, а також прем’єрне виконання творів Антоніо Ролла, Даріуса Мійо, Педро Ітурральде.

У програмі візьмуть участь: Гаетано Ді Бакко (саксофон, Італія); Марко Мішанья (альт, Італія); Софія Соловій (сопрано, Україна – Італія); Ксенія Бахрітдінова (сопрано, Україна); Сергій Магера (бас, Україна), симфонічний оркестр та хор Національної опери України. Головний диригент – Микола Дядюра. Головний хормейстер – Богдан Пліш.

Крім того, 20 травня юним глядачам запропонують переглянути поновлений балет Юрія Шевченка «Буратіно». Ця історія за мотивами казки Олексія Толстого не йшла на сцені театру майже 11 років, тож нині сприйматиметься глядачами як прем'єра. У виставі класична хореографія поєднується із сучасними елементами балету. 

Читайте також: Дитячий театр показав у Дніпрі унікальну виставу про Донбас

У рамках 150-го ювілейного сезону Національної опери України 26 травня вперше відбудеться концерт французької вокальної музики «Gala de France». У програмі концерту: арії, увертюри, романси, балади з відомих опер французьких композиторів, які прозвучать у виконанні солістів Національної опери, симфонічного оркестру та хору Національної опери України. Солісти: Наталя Николаїшин, Валентин Дитюк, Ольга Фомічова, Дмитро Іванченко, Ігор Євдокименко, Сусанна Чахоян, Дмитро Кузьмін, Сергій Магера, Анжеліна Швачка, Петро Приймак, диригент – Микола Дядюра. 

27 травня у рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» запрошена солістка Олена Бєлкіна вперше виконає партію Кармен в однойменній опері Жоржа Бізе. Головні партії виконують: Сергій Скочеляс (Хозе, сержант), Ольга Нагорна (Мікаела, наречена Хозе), Геннадій Ващенко(Ескамільо, тореадор). У виставі бере участь хор хлопчиків муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Ревуцького. Хормейстер - Аїда Зайцева, заслужена артистка України.