У Києві презентували дослідження про шлях України від СРСР до Європи

Фото

Центр Разумкова презентував монографію “Україна на порозі об’єднаної Європи”, присвячену дослідженню змін в Українській державі в період від розпаду СРСР і до нинішніх часів.

Як зазначалося на презентації видання в Укрінформі, у книзі містяться результати соціологічних досліджень, які демонструють зміни у свідомості українського суспільства протягом періоду трансформації.

Заступник генерального директора з аналітичної роботи - директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко розповів, що основою монографії стали напрацювання істориків, соціологів, політологів, соціологічні дані, які допомогли зробити певне узагальнення й аналіз того, яким чином в Україні відбувається перехід від пострадянського минулого і яким чином це минуле впливає на сучасність і на перспективи просування до об'єднаної Європи.

У Києві презентували монографію “Україна на порозі об’єднаної Європи” / Фото: Худякова Олена, Укрінформ

Якименко зауважив, що книга дає українцям “грунт для роздумів” щодо того, "хто ми є, де ми є і куди рухаємося".

За його словами, відповідно до соціологічних даних європейська суспільна модель залишається найбільш привабливою для українців.

Читайте також: У США показали фільм про перші 100 днів України після втечі Януковича

“Тому наша постановка теми “Україна на порозі об’єднаної Європи” абсолютно правильна і відповідає політичним реаліям і настроям українського суспільства”, - підкреслив фахівець.

У монографії автори досліджують закономірності тривалого і складного переходу від радянського минулого до сучасної демократичної Української держави, виявляють динаміку основних параметрів українського соціуму під час цього переходу, роль ідей, соціальних міфів, соціальних стереотипів.