Український "Випуск'97" їде на престижний конкурс короткометражного кіно

Український фільм "Випуск'97" режисера Павла Острікова відібраний до конкурсної програми одного з найпрестижніших фестивалів короткометражного кіно - Tampere Film Festival.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Фестиваль у фінському містечку Тампере заснований у 1969 році. Його метою є просування фільмів, створених кінематографістами-початківцями, та залучення молодої глядацької аудиторії. У програмі фестивалю 120 ретельно відібраних фільмів. На участь у фестивалі щорічно подається більше 3000 заявок", - ідеться в повідомленні.

У фільмі "Випуск’97" йдеться про життя телемайстра Романа, самотність якого  порушує приїзд до провінційного містечка однокласниці Люди. Ніхто про неї не чув уже понад двадцять років, ще з часів шкільного випуску. І тепер Роман намагається не втратити її знову.

Читайте також: Кінолютий: режисер, фігуристка, гірськолижниця і дехто гірше

До цього стрічка вже була відзначена призами: Junior Jury Awards Міжнародного кінофестивалю в Локарно, Швейцарія; Найкращий короткометражний фільм національного конкурсу ОМКФ; Найкращий короткометражний фільм національного конкурсу КМКФ "Молодість: Пролог"; як результат Фестивалю короткометражних фільмів у Левені (Бельгія) фільм номіновано на European Film Academy 2018.

Виробництво фільму здійснила компанія "Kristi Films". Продюсує картину Юрій Мінзянов.