Бруно Марс отримав Grammy за пісню і запис року

Оновлено

У Нью-Йорку в ніч на понеділок проходить 60-а церемонія вручення музичної премії Grammy; піснею року назвали композицію Тhat's What I Like американця Бруно Марса.

Цю пісню також визнали "Найкращою R&B композицією", а також завдяки їй Марс переміг у номінації "Найкраще R&B виконання".

Альбом Бруно Марса "24K Magic" став "Найкращим R&B альбомом року" та "Записом року". Крім того, "24K Magic" нагородили за найкращий інжинірінг (Best Engineered Album, Non-Classical). Таким чином Марс отримав усі 6 статуеток, на які був номінований. 

21-річна уродженка Канади Алессія Кара отримала статуетку в номінації "Кращий новий виконавець".

Британець Ед Ширан з треком Shape of You отримав нагороду за краще сольне поп-виконання, а його платівка "÷" ("Divide") названа кращим вокальним поп-альбомом.

Реп-тріумфатором 60-ї церемонії "Греммі" став Кендрік Ламар. Його Humble перемогла у номінаціях "Найкраще реп-виконання", "Найкраща реп-пісня" та "Найкраще відео року", а альбом "DAMN" став "Найкращим реп-альбомом року".

Читайте також: Письменниця Забужко і волонтер Зінкевич отримали нагороди за жертовність і гуманізм

Крім того, дует Ріанни з Кендріком Ламаром за виконання пісні "Loyalty", на яку у них є кліп, переміг у номінації "Best Rap/Sung Performance". 

Альбом Шакіри "El Dorado" став "Найкращим латино-поп-альбомом року".

Канадський співак ефіопського походження The Weeknd отримав "Греммі" у номінації "Найкращий урбан-альбом" за платівку "Starboy".

"Найкращою рок-піснею" стала композиція "Run" гурту Foo Fighters. А "Найкращим рок-альбомом" - платівка "A Deeper Understanding" гурту The War on Drugs. 

Також премії була посмертно удостоєна актриса Керрі Фішер, виконавиця ролі Леї Органи із "Зоряних воєн", за свою книгу спогадів "Щоденники принцеси".

Пісня You Want Іt Darker покійного канадського виконавця Леонарда Коена також була відзначена статуеткою за краще сольне рок-виконання.