Найпопулярніші хіти гурту "Queen" пролунають у Нацфілармонії

Академічний хор Українського радіо та Національний академічний духовий оркестр України виконають найвідоміші композиції рок-гурту "Queen" під час концерту "The Queen Symphony". 

Про це повідомляє "UA: Суспільне мовлення".

"В концерті прозвучить симфонія "Queen" англійського композитора Толга Кашифа, яка написана на основі творчості легендарного гурту. Українські слухачі почують цей твір вперше", - зазначила художній керівник і головний диригент хору Українського радіо Юлія Ткач.

За її словами, взяти участь у концерті її колективу запропонував Національний духовий оркестр України, диригентові якого Олексію Вікулову і належить ідея виконати найвідоміші композиції Фредді Мерк’юрі.

Британський композитор і диригент Толга Кашиф написав "The Queen Symphony" на початку 2000-их як реквієм. У ній звучать мелодії з таких пісень, як "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are the Champions", "Who Wants to Live Forever". 

Читайте також: Лауреатом премії імені Лятошинського у 2018 році став композитор Валерій Антонюк

Свого часу твір Кашифа виконувався на престижних міжнародних фестивалях й транслювався на різних європейських телеканалах і приніс композитору світову славу. Його українська прем'єра відбудеться у Колонній залі імені Миколи Лисенка Національної філармонії України 31 січня о 19:00.