Театр Франка готує до новорічних свят виставу за казкою Джанні Родарі

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка дарує дітям до новорічних свят прем'єру музичної казки "Чарівний голос Джельсоміно". Дві з вистав будуть благодійними.

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу завідувач літературно-драматичної частини театру Наталія Пономаренко. 

“Ми запрошуємо дітей до нас вже у п’ятницю, 22 грудня, о 17 годині, на допрем’єрний показ музичної казки “Чарівний голос Джельсоміно” за твором Джанні Родарі. Вистава ітиме на Основній сцені. І першими глядачами 22 та 30 грудня стануть діти-сироти, переселенці та дітки з малозабезпечених сімей. Ці вистави є благодійними”, - сказала Пономаренко. 

Виставу за казкою відомого італійського письменника Джанні Родарі “Джельсоміно в країні брехунів” поставила Діана Айше. Сценографія і костюми -  Катерини Маркуш, композитор - Тетяна Шамшетдінова, хореограф - Ольга Семьошкіна, над анімацією працював Лев Кормич.

Читайте також: Голова Одеської ОДА: У боротьбі за Літній театр поставили крапку

 Головну роль виконуватимуть Павло Піскун та Павло Шпегун.  Під час вистави діти познайомляться з неймовірним хлопчиком Джельсоміно - володарем надзвичайного голосу, який здатен руйнувати навіть стіни. Несподівано для самого себе Джельсоміно опиняється в країні брехунів, де все є дивним: кішки гавкають, собаки нявчать, у крамниці замість хліба продають чорнило, а коли лягають спати, бажають "доброго дня"...  Одне слово, глядачі потраплять у карнавальну стихію, сповнену неймовірних пригод, запальних співів і танців.

Прем’єра казки відбудеться у неділю, 24 грудня о 12 годині. Наступні покази - 27 та 29 грудня, а також впродовж зимових канікул і вихідних днів у січні та лютому 2018 року: 1, 3, 4 , 7, 13, 27 січня тощо.

Фото: womo.ua