Голова Одеської ОДА: У боротьбі за Літній театр поставили крапку

Голова Одеської ОДА: У боротьбі за Літній театр поставили крапку

Укрінформ
Зелену зону Літнього театру в Одесі, на яку зазіхала  будівельна компанія, врятовано.  Відтепер вона знаходиться під захистом держави.

Про це написав голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook

“У боротьбі за Літній поставлено крапку. Міністерство культури включило цю територію у межі Міського саду Одеси. Відтепер вона під захистом держави. Жодного ТРЦ там бути не може ані за законом, ані за справедливістю. Вітаю одеситів із перемогою. Впевнений, що незабаром Літній знову стане улюбленим місцем для відпочинку”, - написав Степанов.

Як повідомляв Укрінформ, 18 листопада в  Одесі активісти протестували проти рішення міської ради, яким ділянка Літнього театру в центрі міста переходила до  будівельної  компанії   в оренду терміном на 50 років. У  зв'язку з планованим будівництвом адміністративного будинку з допоміжними, торговими приміщеннями  забудовники планували вирубати 109 дерев.

В ході акції протесту активісти  зламали ворота і проникли на закриту територію Літнього саду. Усі ці дії супроводжувалися  масовими зіткненнями з поліцією, під час яких  керівнику ГУ Національної поліції України в Одеській області Дмитру Головіну розбили голову.

Читайте також: Забудова Літнього театру в Одесі: губернатор ініціює перевірку

Тоді ж  голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов заявив, що зробить усе можливе, аби врегулювати це питання та зберегти Літній театр від забудови. 

Територія Літнього театру є частиною Міського саду, який має більш ніж двохсотлітню історію.

Фото: Мкксим Степанов, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-