Стартував конкурс на посаду директора Книжкової палати імені Федорова

Держкомтелерадіо оголосив про проведення конкурсу на посаду директора державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова».

Про це повідомляє прес-служба комітету.

 "Конкурс проводиться відповідно до частини четвертої статті 9 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» та методичних рекомендацій щодо особливостей обрання керівника державної наукової установи, затверджених постановою Кабінету міністрів України від 14 грудня 2016 р. № 998",  - ідеться в повідомленні.

Умови конкурсу розміщено на сайті Держкомтелерадіо за посиланням.

 Вибори керівника наукової установи відбудуться 16 листопада 2017 року у приміщенні державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова» (проспект Юрія Гагаріна, 27, м. Київ).

Читайте також: Львівський Форум видавців створив платформу для захисту журналістів – жертв Москви

Зараз ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» очолює доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Микола Сенченко, термін дії контракту з яким спливає 4 грудня 2017 року.

ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» - це організація, що проводить наукові дослідження у сфері видавничої справи та інформаційної діяльності. Вона забезпечує бібліографічною, статистичною та іншими видами книгознавчої інформації органи влади, бібліотеки, вищі навчальні заклади, науково-дослідні організації та інформаційні центри України.

У Книжковій палаті міститься Державний архів друку, у фонді якого довічно зберігаються по одному примірнику всіх видів друкованих видань, що виходили на теренах України з 1917 року. Щорічно до фонду надходить понад 155 тис. одиниць друкованої продукції, інформація про яку поширюється в «Літописах...» із зазначенням усіх бібліографічних даних. Близько 14 млн друкованих видань, які зберігаються сьогодні в архіві, є не лише культурним надбанням, а й однією зі складових загальнонаціонального інформаційного ресурсу країни.