Зйомки драми Кшиштофа Зануссі "Ефір" розпочнуться восени на Львівщині

Зйомки повнометражного художнього фільму «Ефір» польського режисера Кшиштофа Зануссі  розпочнуться з 1 вересня у Львові та Львівській області.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно (Держкіно).

«Ефір» – це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти з метою отримати владу над іншими людьми. Дія фільму розгортається в часи Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією, на теренах української Галіції та Поділля», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фільм створюється також за підтримки Польського Інституту та Міністерства культури Польщі, Угорського й Литовського кіноінститутів.

Виконавцями головних ролей стали поляк Яцек Понедзялек, угорець Жольт Ласло та українець Остап Вакулюк. Окрім того, до участі у стрічці запрошені Станіслав Колокольніков, Марія Рябошапка, Олександр Логінов, Остап та Дмитро Ступки.

В Україні будуть проведені складнопостановочні зйомки з використанням спецефектів, піротехнічних ефектів, тварин, каскадерів і великої кількості акторів масових сцен, розповіли у Держкіно.

Читайте також: Україна видала прокатне посвідчення фільму Серебренникова "Учень"

Як повідомлялося раніше, сценарій «Ефіру» переміг на 9-му конкурсному відборі Держкіно та отримав державну підтримку розміром 16 млн 650 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 61 млн грн.