Мінкульт сказав, хто поїде на Фестиваль молодих українських художників

Міністерство культури України оприлюднило сьогодні прізвища учасників Фестивалю молодих українських художників, що відбудеться у Києві з 28 вересня до 29 жовтня. 

Перелік учасників розміщено на офіційному сайті міністерства.

"До участі у Фестивалі молодих українських художників за результатами конкурсного відбору кураторки фестивалю Лізавета Герман, Марія Ланько і Катерина Філюк запросили 68 митців та мистецьких колективів. Відібрані проекти будуть представлені на виставці у Мистецькому Арсеналі з 28 вересня до 29 жовтня 2017 року, а деякі будуть реалізовані в публічному просторі міста та на майданчиках партнерів.", - ідеться в повідомленні.

Серед поданих заявок переважну більшість склали проекти з використанням таких медіа, як відео, фотографія та графіка, тоді як живопис та скульптура були представлені у меншій кількості. Виставка включатиме роботи як авторів, що досі не мали активної виставкової діяльності, так і вже знаних художників, для яких фестиваль стане платформою для реалізації нових амбітних проектів, що потребують організаційної, експертної та фінансової підтримки.

Читайте також: В архіві США виявили малюнок, присвячений відомому українцю

Паралельно із формуванням виставки триває розробка освітньої та дискусійної програми у діалозі з художниками та партнерськими інституціями. Деталі та розклад програми будуть оприлюднені у вересні.

На конкурс фестивалю надійшло 394 заявки з Києва, Одеси, Львова, Луцька, Ужгорода, Дніпра, Вінниці, Тернополя, Харкова, Рівного, Сум та інших міст. Окрім цього були отримані заявки від митців, які живуть або навчаються за кордоном - у Польщі, Нідерландах, Австрії, Литві, Канаді, Ізраїлі та Італії.