Держкіно показало постери історичного фільму "Червоний"

Держкіно презентувало офіційні постери гостросюжетної історичної драми режисера Зази Буадзе "Червоний", яка вийде в прокат у День Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Виробництво стрічки здійснили компанія "ІнсайтМедіа", продюсерський центр та "Одеська кіностудія" за підтримки Держкіно України. У широкий прокат стрічка вийде 24 серпня 2017, до Дня Незалежності  України", - ідеться в повідомленні.

В основі сюжету стрічки - однойменний роман Андрія Кокотюхи, відзначений на міжнародному конкурсі "Коронації слова" як найкращий історичний роман 2012 року. У головних ролях Микола Береза, Олег Шульга, Любов Тищенко, Олександр Мавріц.

Події фільму мають реальну основу: повстання в концтаборах ГУЛАГу, куди з 1945 року за вироками радянських судів почали потрапляти вояки УПА.

Створення офіційних постерів кінострічки було доручене агентству BelkaStrelka Film Branding.

Читайте також: На Івано-Франківщині знімають український містичний трилер

Фото героя створив Роман Пашковський - один із провідних фотографів-портретистів. Саме йому вдалося зловити настрій актора, показати всю глибину драми героя.

Персонаж Миколи Берези переживає не лише особисту драму - втрату коханої, а й драму своєї країни, волю якої він та його побратими здобували у нерівній боротьбі. За тло дизайнери використали оригінальну листівку УПА того часу, що додало образу достовірності та особливого настрою.