Президент із дружиною відвідали Книжковий Арсенал

Фото

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною відвідали VII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". 

Про це Глава держави написав на своїй сторінці у Фейсбуці

"Вражений неймовірною атмосферою Книжкового Арсеналу. Довга черга на вхід у Книжковий Арсенал - єдина черга, яка мене радує", - написав Порошенко.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, на «Книжковому Арсеналі» Президент із дружиною ознайомилися з майже усіма виставковими експозиціями, оглянули виставку «Енеїда Базилевича», присвячену історії створення ілюстрацій і макета книги до поеми Івана Котляревського, інші виставки. Вони також поспілкувалися з відвідувачами фестивалю.

Президент придбав книги, присвячені історії мистецтва, зокрема «Казимир Малевич. Київський період 1928-1930 рр.», «Каталог Чисте мистецтво», Decommunization Ukrainian Soviet Mosaics та багато інших, поспілкувався з багатьма видавцями та авторами книг. Зокрема, з відомим дисидентом та народним депутатом багатьох скликань, борцем за незалежність України Левком Лук’яненком, авторами книги-хроніки про сучасну українську війну за незалежність «Саур-могила. Воєнні щоденники».

Президент також придбав багато дитячих книжок, зокрема відомого дитячого видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га». Серед книг, які також поповнили бібліотеку президентського подружжя – вже відомий український комікс у жанрі альтернативної історії «Воля. The will», книги з історії України, велика кількість книг художньої літератури тощо.

VII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» проходить у столиці з 17 по 21 травня у Мистецькому Арсеналі. Фестиваль об’єднує літературу й мистецтво. Тут представлені новинки понад 150 видавництв, секція ілюстраторів, а також різноманітні і численні авторські, тематичні програми та спецпроекти, сформовані кураторською командою спеціально запрошених незалежних молодих критиків та відомих письменників.

Фото: Петро Порошенко, Фейсбук